Menu

Onze Voorzitter

Beste leden, vrienden

Als je het mij vraagt: de tijd vliegt  voorbij. Maar ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben en dat doet toch een beetje plezier.
Vaststellen dat ook de generatiegenoten zich in de haren krabben ( als ze er nog hebben), om een gewone dagelijkse vraag  niet onmiddellijk te kunnen beantwoorden. Daar staan ze dan, diep nadenkend, verkeerde namen of gebeurtenissen naar voorbrengend, twijfelend, gissend, radend, mompelend, om tenslotte de ouderdom als schuldige aan te duiden. In zekere zin is dat wel een pracht van een excuus, maar ik zou het toch liever anders zien. Daarom is het aan te raden ook de geest aan het werk te houden. Er zijn  mogelijkheden zat: lees je krant van voor naar achter en omgekeerd, stripverhalen – honderden zijn er – een boek waarin je volledig meeleeft alsof je zelf één van de personages bent, kruiswoordraadsels en andere vormen ervan. Onuitputtelijk zijn de geboden alternatieven. En het heeft zijn voordelen: je kan er ontspannen bij zitten of liggen en naargelang de weersomstandigheden knusjes binnen of buiten in de warmte van de zon onder een parasol en een drankje op het rotantafeltje voor je! Wat wil je nog meer?
Vergeet echter niet dat onze knoken ook wat beweging nodig hebben, afwisselen is dan ook de boodschap. We moeten vooruit, ongeacht het steeds maar moeilijker wordend dagelijks leven. Het wordt er niet eenvoudiger op, onderlinge contacten verwateren, de maatschappij maakt het ons zo moeilijk dat voor de meest simpele dingen één of ander elektronisch toestel moet gebruikt worden, = voor meer info ga naar www……enzovoort =, de gebruikte woordenschat door zowel de geschreven als de gesproken pers doet ons nog meer twijfelen aan onze geestestoestand. Een remedie? Misschien kan het lezen van dit driemaandelijks “boekje” wat helpen en heb je er een beetje leesplezier aan!
Omdat ons tijdschrift het enige middel is om jullie allemaal te bereiken, wensen de bestuursleden van onze vereniging U allen een fantastische 2022 waar vooral gezondheid als allerbelangrijkste mag primeren. Vergeet echter niet dat samenhorigheid en vriendschap de grondbasis zijn voor een aangenaam samenleven. Geniet van de dagelijkse dingen, zowel kleine als grote maar binnen de corona- maatregelen.

                                                                                                                                                  De voorzitter

Menu