Menu

Koningsdag 13 november 2022.

Naar jaarlijkse gewoonte werd op 13 nov in het Koninginnehof een maaltijd georganiseerd ter gelegenheid van Koningsdag. Het aantal deelnemers lag beduidend lager dan de vorige jaren. Het aantal inschrijvingen daalde nog tot 52 deelnemers doordat enkele ingeschrevenen getroffen werden door een coronabesmetting. Het kleine aantal deelnemers maakte het ook mogelijk om de maaltijd te laten doorgaan in het klein zaaltje van het Koninginnehof waar we nu ook onze maandelijkse samenkomsten houden.
De aanwezigen werden verwelkomt door voorzitter Eddy en de aankondigingen werden gedaan door het bestuurslid Gilbert gezien de secretaris Pierre, getroffen door corona, in quarantaine zijn huis niet mocht verlaten.
Eens iedereen had plaats genomen aan tafel en voorzien was van het drankje voor de toost op de Koning, werd door de vervangende secretaris gevraagd om recht te staan waarna de voorzitter het woord nam om iedereen te verwelkomen. Tevens werd gevraagd om een ogenblik stilte om onze overleden leden te herdenken. Aansluitend werden de aanwezigen gevraagd om het glas te heffen om de toost aan Z.M. Koning Filip uit te brengen. Het vaderlandslied werd gespeeld.
Alvorens de maaltijd op te dienen werd door het bestuurslid Gilbert de brief, gericht aan de Koning voorgelezen. Het feestmaal kon beginnen.
Vlijtige garçons brachten de voorziene hapjes aan de tafel terwijl de DJ aangename achtergrond speelde. Het aansluitend voorgerecht “Babylotte met bladspinazie en een sausje van bieslook” smaakte voortreffelijk.
Na het afruimen en in afwachting van het hoofdgerecht nam de voorzitter en zijn rechterhand van de gelegenheid gebruik om onze vaandeldrager Maurice, die wegens zijn leeftijd deze taak wenste door te geven, samen met zijn echtgenote Juliette naar voor te roepen en hen te bedanken voor zijn jarenlange inzet. Met een ruiker bloemen voor haar en een flesje voor hem werden ze met een daverend applaus bedankt.
Het hoofdgerecht “Gebakken zeewolf met duglerésaus, prei, spekjes en pommes dûchesse” smaakvol gepresenteerd  op het bord, oogde uitnodigend om genuttigd te worden.
De maaltijd werd dan afgesloten met een“Geflambeerd flensje met grand marnier en vanille-ijs”. Ondertussen hadden door de uitnodigende muziek van de DJ, ook reeds enkel deelnemers een danspasje gewaagt. Bij de koffie was de dansvloer dan ook zelden leeg. Bij het horen van een liedje van Lucie Loes was Rita niet meer te houden en eiste de microfoon op het lied in live versie te brengen.
Aan de uitbater en zijn echtgenote als ook aan het opdieners werd als dank voor het vlotte verloop een attentie aangeboden.
De duisternis viel en langzaam vertrokken de aanwezigen huiswaarts met hier en daar een dankwoordje richting voorzitter voor de aangename namiddag.

Koningsdag 22-1Koningsdag 22-2Koningsdag 22-3Koningsdag 22-4

 

Menu