Het Feest van KONINGSDAG op 18 November 2017.

Wat voorafging: Een feest organiseren, beste leden, vergt veel besprekingen, voorbereidingen, administratief en praktisch werk. Ieder bestuurslid van de afdeling speelt zijn rol. Voorzitter, secretaris,  ceremoniemeester, e.a., krijgen een zeer belangrijk deel van het voorbereidend werk toegedeeld om van koningsdag een succes te maken .
Zaterdag 18 november: Het "Koninginnehof" was op deze dag gereserveerd door de Koninklijke maatschappij der Onderofficieren, afdeling Oostende om er hun 131-jarig bestaan en koningsdag te vieren.
Vanaf 12.00 uur stond ons bestuurslid Maurice Lason aan de deur om de deelnemers te ontvangen en werd alles in goede banen geleid door confraters John Verpoucke en Pierre Pauwels.
Het Banket: Vanaf 12.00u. kwamen de 82 deelnemers zich melden in het "Bosje".
De tafels waren versierd met staande vaantjes, een lint met de Belgische kleuren en mooie menukaarten. Alles gaf een zeer verzorgde indruk, een pluim voor de uitvoerders.
Met een glaasje cava of fruitsap werd de toost aan Z.M. de Koning  uitgebracht door voorzitter Eddy Coenye.
De ceremoniemeester las het postogram aan Koning Filip voor. De DJ speelde het gezongen vaderlandslied, waarna het banket kon aanvangen.
De eerste dans werd ingezet door Eddy en zijn dame, ze vermenigvuldigden zich en algauw was de dansvloer gevuld door talrijke danslustigen.

Volgende menu werd aangeboden:
Aperitief met koude en warme hapjes.
Duo van seizoenpastei met uienconfituur, gemengd slaatje en geroosterd koekebrood.
Kabeljauwhaasje met primeurgroentjes en een blanke botersaus, grijze garnaaltjes en krielaardappeltjes.
Geflambeerd flensje met grand marnier en  vanille-ijs. -

Na de heerlijke maaltijd, in overvloed opgediend, werden de twee medaille kandidaten TAELMAN Willy en RAES Leo naar  vóór geroepen.
Zij werden door de voorzitter, Eddy, de medaille van de onderofficier, opgespeld. 
De gedecoreerden werden met een warm applaus gefeliciteerd.
De DJ speelde onverpoost zijn aangename en tot dansen uitnodigende muziek verder. Er waren bloemen voor de charmante uitbaatster van "Het Koninginnehof".
De eer om deze te overhandigen viel onze feestleider te beurt.
Het zangtalent van Rita en Eddy kwam ook tot uiting toen beiden een liedje brachten.
Bij de vroeg vallende duisternis begonnen de eerste aanwezigen rond 17.30 uur huiswaarts te gaan. Komen is een ding maar thuiskomen hoort er ook bij. Alle deelnemers waren uiterst tevreden na dit  aangenaam banket.
Afspraken werden gemaakt om er terug bij te zijn volgend jaar en elkaar in deze gezellige sfeer te ontmoeten.2017-5

 2017-8