<Het Feest van KONINGSDAG op 17 november 2018.

Een feest organiseren, beste leden, vergt veel besprekingen, voorbereidingen, administratief en praktisch werk. Ieder bestuurslid van de afdeling speelt zijn rol. Voorzitter, secretaris,  e.a., krijgen een zeer belangrijk deel van het voorbereidend werk toegedeeld om van Koningsdag een succes te maken .
Het "Koninginnehof" was op deze dag gereserveerd door de Koninklijke maatschappij der ex-onderofficieren van de Krijgsmacht, afdeling Oostende om er hun 132-jarig bestaan en Koningsdag te vieren.
Vanaf 12.30 uur werden de 74 deelnemers in de grote zaal opgewacht d2018-2oor het bestuur, om onmiddellijk plaats te nemen aan tafel.
2018-1De tafels waren versierd met staande vaantjes, een lint met de Belgische kleuren en mooie menukaarten met de afbeelding van de koninklijke familie, Koning Filip, de koningin en de kinderen . Alles gaf een zeer verzorgde indruk, een pluim voor de uitvoerders.
De voorzitter Eddy Coenye verwelkomde de aanwezigen en nodigde hen uit om de toost   te brengen aan  Z.M. Koning Filip met een luide   “LEVE DE KONING”. Aansluitend  las de secretaris het postogram voor aan Koning Filip.
Tot slot klonk het vaderlandslied, waarna het banket kon aanvangen.
De eerste dans werd ingezet door de voorzitter en zijn dame.   De dansvloer was algauw gevuld door talrijke danswilligen. Het feest was begonnen.

Volgende menu werd aangeboden:

Aperitief met koude en warme hapjes

Waaier van gerookte zalm, forel, heilbot, paling met een keurig slaatje en dille-vinaigrette.
Varkenshaasje met een sausje van oesterzwammen op een bedje van prei
Dennen-aardappelen.
Dessertbord.

Koffie met koekjes.

 DJ-Sandy speelde ononderbroken  aangename muziek, dat tot dansen uitnodigende.
2018-3Onder het toeziende oog van de aanwezigen werden de uitbaters en het personeel bedankt voor hun inzet.
Er waren bloemen voor de   charmante uitbaatster Griet   en een attentie voor de uitbater Ivan van “Het Koninginnehof”. Ook het personeel dat ons heel vlot en vriendelijk bediende, werd met een klein geschenk bedacht.
2018-4De eer om deze te ov2018-5erhandigen viel onze voorzitter te beurt.
Door de vroege duisternis begonnen de eerste aanwezigen rond 17.30 uur naar huis te gaan. Komen is een ding, maar thuiskomen hoort er ook bij. Alle deelnemers waren uiterst tevreden na dit  aangenaam banket.
Afspraken werden gemaakt om er volgend jaar terug bij te zijn en elkaar in deze gezellige sfeer te kunnen ontmoeten.