Menu

“Onze veerkracht wordt hard op de proef gesteld in deze coronatijden. Bij ouderen komt de crisis extra hard aan, want hun sociaal contact wordt erg ingeperkt. Zeker met de donkere wintermaanden voor de boeg wordt het steeds een grotere uitdaging om met elkaar verbonden te blijven.

Om alle ouderen een warm hart toe te dragen, maakten we vanuit Logo Brugge-Oostende een ‘warm kaartje’ met een aantal tips voor ouderen om zich goed in hun vel te blijven voelen.

De kaartjes kunnen gratis aangevraagd worden door organisaties die met ouderen werken. Je kan de kaartjes verspreiden in de Ouderenweek (van 16 tot 22 november).”

Ingeborg Vanden Bussche
Ma di do vr

LOGO Brugge-Oostende vzw ON 0466 898 315 – RPR Gent, afd. Brugge
Ruddershove 4 - 8000 Brugge | T 050 32 72 95 | F 050 32 72 99  
Voorlopig enkel via mail of 0485/446170
E ingeborg.vandenbussche@logobrugge-oostende.be | W www.logobrugge-oostende.be
LogoBO  E-mailheader

Maatregelen coronavirus

&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ter info: taxi’s brengen personen met een beperkte mobiliteit tot bij het station. 

Mijn collega Liselotte (beleidscoördindator toegankelijkheid) verstuurde mij onderstaande bericht:

Namens schepen Hina Bhatti stuur ik u graag volgend persbericht door rond de lijst met taxibedrijven die personen met beperkte mobiliteit tot aan de treinperrons brengen: https://www.oostende.be/taxis-brengen-personen-met-beperkte-mobiliteit-tot-bij-het-station
De lijst met contactgegevens van de taxibedrijven die bereid zijn om via de parkeertoren klanten dichtbij het perron af te zetten, is te vinden op de website van stad Oostende: https://www.oostende.be/taxis-voor-mensen-met-beperking
In bijlage kunt u een QR-code vinden die de gebruiker rechtstreeks naar deze lijst leidt. U kunt deze QR-code op uw website of andere communicatiekanalen plaatsen, zodat iedereen gemakkelijk een taxi kan nemen om vlot en veilig bij het station te raken.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hieronder de regels die sinds 8 mei van toepassing zijn voor outdoor-activiteiten:

Tot 13 jaar (geboren in °2008 en later):

Vanaf 13 jaar (geboren in °2007 en vroeger):

Sportactiviteiten in niet-georganiseerd verband zijn toegelaten, maar enkel outdoor of in zwembaden volgens de algemene regels van het samenscholingsverbod en indien de regels van social distancing worden gerespecteerd.

Alle actuele regels en updates in verband met georganiseerde en niet-georganiseerde sportbeoefening vindt u op www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona.

Indien de minimumafstand van 1,5m kan bewaard worden, mogen er dus zeker 25 personen tegelijk petanque spelen.
Hopelijk ben je met deze info gerustgesteld, ik vraag schepen @Maxim Donck alle centrumleiders deze nieuwe maatregelen te bezorgen zodat zij correct geïnformeerd zijn.

&&&&&&&&&&&&&&&&

Ter Info.

Advertentie
Oud-militairen of ex-miliciens die hun loopbaan of dienstplicht hebben verricht in een strijdende eenheid ( Linie-artillerie-lansiers….) en diegene die de evolutie van hun eenheid willen kennen, met jaartal, plaats van kazernering  en bevelhebber (vanaf 1831tot 1970) of afschaffing van de eenheid, alsook de beschrijving van hun vaandel, hun veldslagen ( meestal WO I) kunnen deze “Gratis” aanvragen aan onderstaand adres: duurtijd 2 weken (opzoekingen).
                                                                                Portokosten: 5 (vijf) euro
Siegfried Meeremans – De Blauwe
Kaaistraat 2 bus 2
8400 OOSTENDE
claraensiegfried@gmail.com

&&&&&&&&&&&&&&&&

Ter Info.

Alle activiteiten van de Koninklijke maatschappij der ex-onderofficieren afdeling Oostende zijn opgeschort tot na de coronacrisis.

Zodra de lockdown voorbij is zullen de activiteiten hernomen worden (horeca terug open).

 

 

Menu