Menu

“Onze veerkracht wordt hard op de proef gesteld in deze coronatijden. Bij ouderen komt de crisis extra hard aan, want hun sociaal contact wordt erg ingeperkt. Zeker met de donkere wintermaanden voor de boeg wordt het steeds een grotere uitdaging om met elkaar verbonden te blijven.

Om alle ouderen een warm hart toe te dragen, maakten we vanuit Logo Brugge-Oostende een ‘warm kaartje’ met een aantal tips voor ouderen om zich goed in hun vel te blijven voelen.

De kaartjes kunnen gratis aangevraagd worden door organisaties die met ouderen werken. Je kan de kaartjes verspreiden in de Ouderenweek (van 16 tot 22 november).”

Ingeborg Vanden Bussche
Ma di do vr

LOGO Brugge-Oostende vzw ON 0466 898 315 – RPR Gent, afd. Brugge
Ruddershove 4 - 8000 Brugge | T 050 32 72 95 | F 050 32 72 99  
Voorlopig enkel via mail of 0485/446170
E ingeborg.vandenbussche@logobrugge-oostende.be | W www.logobrugge-oostende.be
LogoBO  E-mailheader

Maatregelen coronavirus

&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ter info: taxi’s brengen personen met een beperkte mobiliteit tot bij het station. 

Mijn collega Liselotte (beleidscoördindator toegankelijkheid) verstuurde mij onderstaande bericht:

Namens schepen Hina Bhatti stuur ik u graag volgend persbericht door rond de lijst met taxibedrijven die personen met beperkte mobiliteit tot aan de treinperrons brengen: https://www.oostende.be/taxis-brengen-personen-met-beperkte-mobiliteit-tot-bij-het-station
De lijst met contactgegevens van de taxibedrijven die bereid zijn om via de parkeertoren klanten dichtbij het perron af te zetten, is te vinden op de website van stad Oostende: https://www.oostende.be/taxis-voor-mensen-met-beperking
In bijlage kunt u een QR-code vinden die de gebruiker rechtstreeks naar deze lijst leidt. U kunt deze QR-code op uw website of andere communicatiekanalen plaatsen, zodat iedereen gemakkelijk een taxi kan nemen om vlot en veilig bij het station te raken.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Advertentie
Oud militairen of ex-miliciens die hun loopbaan of dienstplicht hebben verricht in een strijdende eenheid ( Linie-artillerie-lanciers….) en diegene die de evolutie van hun eenheid willen kennen, met jaartal, plaats van kazernering  en bevelhebber (vanaf 1831tot 1970) of afschaffing van de eenheid, alsook de beschrijving van hun vaandel, hun veldslagen ( meestal WO I) kunnen deze “Gratis” aanvragen aan onderstaand adres: duurtijd; 2 weken (opzoekingen)
                                                                                Portoonkosten: 5 (vijf) euro
Siegfried Meeremans – De Blauwe
Kaaistraat 2 bus 2
8400 OOSTENDE
claraensiegfried@gmail.com

&&&&&&&&&&&&&&&

Nieuws Marineclub,

Deze eis wordt ingericht door volgende marineverenigingen:
VGZM (Vereniging van gepensioneerden van de Zeemacht), Marineclub,
Vriendenkring der Duikers-ontmijners, Nelsonsweepers, e.a.
24ste Rust- & ontspanningsreis.
Griekenland/KRETA HERAKLION/HERSONISSOS
15-daagse ALL-IN-Groepsreis in 2021

Afreis waarschijnlijk op 14 tot 28 mei 2021 o.v. vanuit OOSTENDE*

RICHTPRIJS: TUSSEN DE 1.000 EN 1.200 EURO ALL-IN PER PERSOON*
    *Afhankelijk van de hotelkeuze en op basis van een standaardkamer zonder single-toeslag.

     Kamer met tuinzicht +3,00 euro/nacht                       Kamer met zeezicht +9,50 euro/nacht
Promokamer -2,00 euro/nacht
1-persoonskamer: plus +3,00 euro/nacht  indien voorradig.

SNEL INSCHRIJVEN! – voor 30 oktober 2020

Eerst telefoneren en dan een storting van 10 euro per persoon op rekening BE66-9792-4487-0643 van Daniël DE KEYSER (059/32.40.96) met de vermelding van: KRETA plus de naam, voornaam en tel. nummer van alle deelnemers. Zodra ik uw storting ontvangen heb, komen jullie namen (in volgorde van inschrijving) op de definitieve lijst. Vroegboekkorting voor de rappe.

OPMERKINGEN
Voor 2 personen = +2.150 euro / 1 persoon = +1.150 euro / Promokamer voor 2 personen= + 2.000 euro
Eind november maakt TUI de juiste prijzen, de vertrekdata en de hotels bekend. Pas dan kan ik definitief de hotelkeuze en de juiste data bepalen, in functie van hun aanbiedingen: Bijvoorbeeld de extra’s 12+2, vroeg-boeking, turbo-boeking, promo-kamers, zicht op zee/tuin, enz.

HOTEL

Aphrodite Beach Hotel ****
                           

Groetjes van Rada en uw welwillende vrijwilliger organisator D. De Keyser.

E-post: danieldekeyser@hotmail.com

P.S.
1.  Uw storing van 10 euro  p.p. is voor de contact- en infobijeenkomst met koffie- en taartnamiddag op 7 mei om 15u01 en voor de administratieve kosten. Pas op: bij annulatie worden bijkomende kosten aangerekend.
2.  Inbegrepen in de prijs voor uw vliegreis zit een basisannuleringsverzekering die niet alles dekt.  Een bijstandsverzekering is op persoonlijke aanvraag. Gratis Luchthavenvervoer door Bello van thuis heen en weer (o.v.)
3. De inrichter, de deelnemende verenigingen en haar bestuursleden kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongevallen, calamiteiten en diefstal. De deelnemers gaan hiermede onvoorwaardelijk akkoord.
4. Daar het aantal plaatsen op het vliegtuig beperkt is, moet er vooraf ingeschreven worden.  Bel naar 059/32.40.96 van Daniël De Keyser en stort daarna onmiddellijk 10 euro. Alleen wie betaalt komt op de deelnemerslijst.

&&&&&&&&&&&&&&&&

Ter Info.

Alle activiteiten van de Koninklijke maatschappij der Ex-onderofficieren afdeling Oostende zijn opgeschort tot na de coronacrisis

Zodra de lockdown voorbij zullen de activiteiten hernomen worden (horeca terug open)

Alle Activiteiten K.F.O.M.- VL (Brugge) april en mei 2020 zijn geschrapt.
Ook de Alg. Stat. Vergadering in het Grootseminarie op 07 mei !!!!
Zie hun website http://www.knfom.buurtwijzer.be/

&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Het Oostendse stadsbestuur overlegde over hoe het de komende weken de coronacrisis wil aanpakken. Stad Oostende gaat samen met vrijwilligers en verenigingen zorgen dat er voor alle inwoners mondmaskers beschikbaar zijn.

Mondmaskers voor iedereen
Nu de maatregelen de komende weken stelselmatig zullen versoepeld worden, besliste de Nationale Veiligheidsraad dat mondmaskers een belangrijke rol zullen spelen. In de openbare ruimte zal worden aangeraden om zo veel mogelijk een mondmasker te dragen. In de scholen en op het openbaar vervoer wordt dat zelf verplicht. Stad Oostende plaatste de voorbije weken al verschillende bestellingen van professionele mondmaskers, in de eerste plaats voor zorgverleners en andere mensen die in de frontlinie werken.
Vanaf dit weekend neemt de stad ook het initiatief om samen met vrijwilligers en verenigingen een grootschalige actie op poten te zetten om zelf stoffen mondmaskers te maken. Het is de ambitie om zo snel mogelijk voldoende mondmaskers beschikbaar te hebben voor de volledige bevolking van Oostende.
Wie hieraan wil meehelpen door te naaien, textiel te knippen of te wassen, materiaal af te halen of te leveren,… kan zich vanaf nu registreren via www.oostende.be/mondmaskers.  Ook de bijna 200 Oostendenaars die zich eerder al registreerden via “Oostende Helpt” zullen binnenkort gecontacteerd worden. De stad coördineert alles via de ontmoetingscentra en staat garant dat de productie van de mondmaskers op een veilige manier verloopt, en dat de maskers conform de richtlijnen van FOD Volksgezondheid gemaakt worden. Stad Oostende vertrouwt erop dat door de solidariteit van burgers en verenigingen er snel een grote voorraad mondmaskers zal zijn.
De Stad hoopt van harte op jullie medewerking!

Gaike Gavart
Communicatieverantwoordelijke
Dienst Cultuur


 

 

OOSTENDE
Herman bij ex-onderofficieren gehuldigd als trouw lid
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Maatschappij der ex-Onderofficieren van de Krijgsmacht zette het bestuur op donderdag 12 januari Herman Vandenberghe in de bloemen. Herman werd gedecoreerd wegens zijn 5-jarig lidmaatschap. Maandelijks komen de leden van deze vaderlandslievende vereniging bijeen in het Koninginnehof in het Bosje. Het bestuur bestaat uit Eddy Coenye, Pierre Pauwels, Jacques Somers, Maurice Lason, Pierre Kimpe en Gilbert Possenier. (Foto BVO)

 

De vrijetijdspas jouw voordeelkaart voor vrije tijd

Alle info op https://www.uitinoostende.be/

Menu